MBO niveau 3 naar 4
MBO maatschappelijke zorg
MBO pedagogisch werk
Trainingen

Van niveau 3 naar 4

Bij van 3 naar 4 stroom je in in fase 3 en duurt de opleiding nog een half jaar. De standaard opleiding duurt 1,5 jaar en bestaat uit 3 fasen. Van niveau 3 naar 4, is bedoeld voor mensen die al beschikken over een PW/MZ diploma op niveau 3.

De eerstvolgende extra verkorte opleidingen starten in de week van 20 februari 2023 op onze locaties in De Bilt, Amstelveen en Zwolle.

Introductieprogramma
Om het instromen in en de aansluiting bij het onderwijs soepel te laten verlopen worden er twee instroomdagen georganiseerd. Kijk bij lesdata voor meer info.

Aanmelden intake

Zo zorgen we er samen voor dat je je opleiding in een korte tijd succesvol afrondt

Je leert duaal. Wat je op school leert, kun je dus meteen in de praktijk brengen. 

✓ Je leert breed en smal. Dit betekent dat je allereerst de basis van het Sociaal Agogisch Werk leert en vervolgens de vakken volgt die passen bij jouw gekozen richting.

✓ De opleiding bestaat uit 3 fases. In de eerste 2 fases zitten de studenten van alle opleidingen Maatschappelijke Zorg en Pedagogisch Werk met elkaar in een groep. Hierdoor leer je over alle doelgroepen van het sociaal agogische werkveld en kun je later eenvoudig wisselen van doelgroep.

De opleiding is klassikaal. Je leert niet alleen door een boek te lezen, maar vooral door zelf te proberen en kennis uit te wisselen.

Leren bij PROFIT opleidingen is

# Volwassen: dit zie je terug in respect, gelijkwaardigheid en de manier van praten. Levenservaring en eigen verantwoordelijkheid spelen een belangrijke rol. 

# Eigenwijs in vorm: je leert van elkaar en wordt ook uitgedaagd om zelf onderzoek te doen. 

# Confronterend: zelfreflectie en bewustwording zijn belangrijke onderdelen van de opleidingen. 

# Geïntegreerd: uitwisseling en samenwerken staan centraal.

# Professioneel: onze docenten zijn zelf werkzaam in het werkveld. Door hun vaak jarenlange ervaring weten zij als geen ander hoe ze de studenten kunnen coachen. 

Gedetailleerde informatie over Van 3 naar 4

Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg
Je biedt zorg en ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperkingen.

Agogisch medewerker GGZ 
Je ondersteunt cliënten van alle leeftijden. De cliënten hebben een of meerdere geestelijke gezondheidsproblemen die hun lichamelijk, psychisch, sociaal en maatschappelijk functioneren beïnvloeden.

Thuisbegeleider 
Je werkt solistisch in complexe zorgsituaties en werkt zelfstandig samen met andere disciplines. Soms werk je in opdracht van een externe opdrachtgever, bijvoorbeeld de gemeente.

Persoonlijke Begeleider Specifieke Doelgroepen 
Je ondersteunt cliënten van alle leeftijden met meervoudige problematiek. De cliënten hebben(tijdelijk of langdurig) ondersteuning nodig bij de dagelijkse werkzaamheden en/of het functioneren in de samenleving.

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Je werkt binnen een kindercentrum waar diensten als kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk, voor- en vroegschoolse educatie worden aangeboden.

Onderwijsassistent 
Je werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of in de volwasseneducatie met en rond leerlingen/studenten. Je kunt ook werkzaam zijn in een integraal kindercentrum of kindercentrum waar opvang en onderwijs gecombineerd worden.

Deze opleiding is bestemd voor volwassenen vanaf 20 jaar. Uitzondering op deze leeftijd is in een enkele situatie mogelijk. Je dient te beschikken over een SPW/PW/MZ-dilpoma op niveau 3. Ook op basis van werkervaring in het sociaal agogisch werkveld kan vrijstelling worden verleend voor fase 1 en 2. In elk geval moet je minimaal 1 jaar werken op niveau 4 in de sector.

De opleiding is een extra intensieve opleiding; je bent gemiddeld zo’n 32 uur per week bezig met je opleiding, het huiswerk en stage of werk.

Naast de lessen leer je tijdens de volledige opleidingsduur ook in de praktijk; de zogenaamde beroepspraktijkvorming. Het aantal uren stage is afhankelijk van de keuze of je de opleiding volgt via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Kies je voor BOL, dan loop je wekelijks 12 uur stage. Bij BBL loop je 16 uur per week stage. De BOL-variant wordt een voltijdopleiding genoemd en geeft recht op studiefinanciering. 

Het is belangrijk dat je stagebedrijf door SBB wordt erkend als stage/leerbedrijf. Tijdens de stage leert de stagebegeleider van de praktijkinstelling jou alles over het vak en kun je een goede begeleiding van hem of haar verwachten. Daarnaast wordt je ook begeleid door een ervaren docent van PROFIT. 

Stageplaats vinden 
Het initiatief voor het vinden van een praktijkinstelling ligt bij jou en hier kunnen we je volledig in ondersteunen. Ook onze docenten die actief zijn in het werkveld zoeken proactief mee naar de juiste stageplaats. Voor het vinden van een erkende stageplaats verwijzen we je graag naar www.stagemarkt.nl. Je kunt in de intake aangeven of je actieve ondersteuning wilt bij het vinden van een stageplaats.

Wettelijk erkend diploma 

Tijdens het theoretische deel van je opleiding werk je in zogenaamde modules. Elke module wordt afgesloten met een verslag, presentatie of een toets. Tijdens je stage word je beoordeeld op de werkprocessen. In fase 3 van de opleiding worden de werkprocessen examinerend beoordeeld: voor een gedeelte op de school en voor een gedeelte in de praktijk. Daarnaast doe je in fase 3 ook examen in de generieke vakken Nederlandse taal, Rekenen en Engels. 

Erkende onderwijsinstelling 

De kwaliteit van het onderwijs is enorm belangrijk voor een onderwijsinstelling. PROFIT Opleidingen is daarom erg trots op de erkenning van onder andere de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De opleidingen kennen per locatie vaste lesdagen en lestijden.

Instroomprogramma
Voor de start in februari 2022 wordt de 1e instroomdag nog vastgesteld. De 2e instroomdag vindt vaak plaats in de 2e of 3e week van de opleiding.

Amstelveen/Amsterdam
Op dinsdag les van 10.00 uur tot 18.00 uur. Per half jaar (fase) neem je 6 keer deel aan de bijeenkomst van de beroepsleergroep (BLG). Deze vindt plaats op de lesdag.

Zwolle
Op donderdag les van 10.00 uur tot 18.00 uur. Per half jaar (fase) neem je 6 keer deel aan de bijeenkomst van de beroepsleergroep (BLG). Deze vindt plaats op de lesdag.

De Bilt
Op maandag les van 10.00 uur tot 18.00 uur. Per half jaar (fase) neem je 6 keer deel aan de bijeenkomst van de beroepsleergroep (BLG). Deze vindt plaats op de lesdag.

Van niveau 3 naar 4 
 PROFIT Opleidingen biedt de mogelijkheid de opleidingen op niveau 4 met een jaar te verkorten. Je moet dan in het bezit zijn van een diploma SPW/PW/MZ op niveau 3 of ruim voldoende relevante werkervaring in het SAW-werkveld kunnen aantonen. Van 3 naar 4 vraagt wel om extra thuisstudie.

De opleidingen en het diploma van PROFIT Opleidingen staan zeer hoog aangeschreven in het werkveld. Het diploma biedt op de arbeidsmarkt grote meerwaarde ten opzichte van het diploma van niet specialistische opleiders.

Prijzen

Onderstaande prijzen gelden in het geval van het volgen van de opleiding vanaf fase 3. 

Met een opleiding van PROFIT Opleidingen heb je mogelijk recht op belastingaftrek en studiefinanciering.

  • FASE 3
  • Opleidingskosten inclusief lesmateriaal en introductieprogramma € 3.060,-
  • In termijnen 5 x € 622,-
  • Examenkosten Nederlandse taal € 75,-*
  • Examenkosten Rekenen € 75,-*
  • Examenkosten Engels € 75,-*
  • Module Verpleegtechnische handelingen € 195,-**

Studiefinanciering

Voor de MBO-opleiding kun je studiefinanciering ontvangen als je ouder bent dan 18 jaar en je de aanvraag hebt gedaan voor de maand waarin je 30 jaar wordt. Daarnaast geldt dat je een voltijds beroepsopleidende leerweg (BOL) volgt. De BOL-opleidingen van PROFIT voldoen aan de criteria ‘beroepsopleidend’ en ‘voltijds’. Bekijk de website van DUO voor meer informatie.

Levenlanglerenkrediet

Deze regeling is op 1 augustus 2017 in het MBO ingevoerd en is voor iedereen tot 55 jaar die geen recht heeft op studiefinanciering. Net als bij de studiefinanciering volg je een voltijds beroepsopleidende leerweg (BOL). De BOL opleidingen van PROFIT Opleidingen voldoen aan de criteria beroepsopleidend en voltijds. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op de website van DUO.  

stap-budget

Vergoedingen werkgever en stage-instelling

Jouw werkgever of stage-instelling kan in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het stagefonds Zorg. Voor vragen over het stagefonds Zorg kun je terecht bij de Servicedesk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), telefoonnummer 088-3380000 of bezoek de website.

UWV

Het UWV heeft PROFIT erkend als opleider voor krapteberoepen. Dit betekent dat het mogelijk is dat het UWV een gedeelte van jouw opleiding vergoedt. Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer informatie?

Download de brochure 

Wil je meer informatie over PROFIT Opleidingen? Download dan onze brochure dan hierboven.

Persoonlijk advies

Wil je een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 038-8200210 of stuur een e-mail naar info@profitopleidingen.nl. Onze klantenservice is op maandag tot en met donderdag bereikbaar van 9.15 uur tot 12.30 uur, ’s middags van 13.15 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.15 tot 12.30 uur.

Bezoek de informatiedagen

Je bent van harte welkom op één van onze informatiedagen. Meld je vooraf aan via telefoonnummer 038-8200210. We kijken uit naar je komst!

Meld je aan voor een intake gesprek

Wil je in augustus of september 2021 starten met jouw opleiding? Meld je dan nu aan voor een intakegesprek en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk alle MBO-opleidingen

Bekijk alle opleidingen
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google