Extra Verkort

Bij Extra Verkort stroom je in in fase 2 en de opleiding duurt dan nog 1 jaar. De standaard opleiding duurt 1,5 jaar en bestaat uit 3 fasen. Het is bestemd voor mensen die beschikken over een HAVO / VWO / MBO4 diploma. Ook op basis van werkervaring in het sociaal agogisch werkveld kan vrijstelling worden verleend voor fase 1.

Introductieprogramma
Om het instromen in en de aansluiting bij het onderwijs soepel te laten verlopen worden er twee instroomdagen voorafgaand aan de start van de opleiding georganiseerd. Voor de start in februari 2019 vindt de eerste instroomdag plaats op donderdag 14 februari 2019 te Zwolle. De 2e instroomdag vindt plaats in de 2e of 3e week van de opleiding.

Je diploma halen in een half jaar? Klik hier voor de informatie:

Je kunt in februari 2019 deelnemen aan de volgende extra verkorte opleidingen:

  • Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4
  • Agogisch medewerker GGZ niveau 4
  • Thuisbegeleider niveau 4
  • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4
  • Onderwijsassistent niveau 4

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg: Je biedt zorg en ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperkingen.

Agogisch medewerker GGZ: Je ondersteunt cliënten van alle leeftijden met psychische of psychiatrische ziektebeelden en/of stoornissen of een verslaving, met vaak meerdere problemen binnen verschillende levensgebieden. De cliënten hebben een of meerdere geestelijke gezondheidsproblemen die hun lichamelijk, psychisch, sociaal en maatschappelijk functioneren beïnvloeden.

Thuisbegeleider: Je werkt solistisch in complexe, multiprobleem zorgsituaties en werkt zelfstandig samen met andere disciplines. Soms werk je in opdracht van een externe opdrachtgever, bijvoorbeeld de gemeente.

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen: Je ondersteunt cliënten van alle leeftijden met meervoudige problematiek. De cliënten hebben(tijdelijk of langdurig) ondersteuning nodig bij de dagelijkse werkzaamheden en/of het functioneren in de samenleving.

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker: Je werkt binnen een kindercentrum waar diensten als kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk, voor- en vroegschoolse educatie wordt aangeboden. Je kunt ook werken in een onderwijsvoorziening/organisatie waar voor- en vroegschoolse educatie wordt aangeboden. Het is ook mogelijk te werken in een organisatie die opvoedingsondersteuning biedt aan kinderen of jongeren met specifieke ondersteuningsvragen, bijvoorbeeld op grond van ontwikkelingsachterstand.

Onderwijsassistent: Je werkt in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs of in de volwasseneducatie met en rond leerlingen/studenten. Je kunt ook werkzaam zijn in een integraal kindercentrum of kindercentrum waar opvang en onderwijs gecombineerd worden.

De toelating Deze opleiding is bestemd voor volwassenen vanaf 20 jaar. Uitzondering op deze leeftijd is in een enkele situatie mogelijk. De leeftijd van de studenten ligt tussen de 20 en 60 jaar. Je dient te beschikken over een HAVO/VWO of een MBO-4 diploma. Ook op basis van werkervaring in het sociaal agogisch werkveld kan vrijstelling worden verleend voor fase 1. De opleiding doet een beroep op eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid en is niet schools. Van studenten wordt verwacht dat zij een open leerhouding hebben naar medestudenten. De verkorte opleiding is een intensieve opleiding. Het is van belang dat je privé, stage/werk en opleiding adequaat georganiseerd hebt. Met de opleiding, stage/werk en je huiswerk gaan wij uit van een inspanning van 40 uren per week.

Beroepspraktijkvorming Naast de lessen leer je tijdens de volledige opleidingsduur in de praktijk de zogenaamde beroepspraktijkvorming. Het aantal uren stage is afhankelijk van de keuze of je de opleiding volgt via beroepsopleidende leerweg (BOL) of via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De stagetijd in de BOL variant bedraagt 12 uren per week en in de BBL variant 16 uren per week. De BOL variant wordt een voltijdsopleiding genoemd en geeft recht op studiefinanciering. Het is belangrijk dat de stage-instelling wordt erkend door SBB als stage/leerbedrijf. Je eerste praktijkperiode (fase 2) moet minimaal een half jaar bedragen. Ook de doelgroep waarvoor je kiest is jouw keuze. Het is mogelijk direct na fase 2 over te stappen naar een andere stage-instelling. hier blijf je dan ook minimaal een half jaar. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de hele opleiding stage te lopen bij dezelfde stage-instelling. Tijdens de praktijkperiode is het aan je stage begeleider van je praktijkinstelling jou het vak te leren en je te begeleiden. Daarnaast word je begeleid door een docent van ons instituut. Stageplaats vinden PROFIT Opleidingen ziet het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid te komen tot een goede en passende stageplaats. Het initiatief voor het vinden van een praktijkinstelling ligt bij jezelf en wij ondersteunen je daarbij volledig. Ook onze docenten die actief zijn in het werkveld zoeken proactief mee in het vinden van de juiste stageplaats. Ervaring leert dat de juiste stageplaats altijd wordt gevonden. Voor het vinden van erkende stageplaatsen verwijzen wij je graag door naar www.stagemarkt.nl of naar de stagelink op deze website waar je interessante links aantreft over praktijkinstellingen.

Wettelijk erkend diploma Tijdens het theoretische deel van je opleiding werk je in zogenaamde modules. Elke module wordt afgesloten met een verslag, presentatie of een toets. Tijdens je stage word je beoordeeld op de werkprocessen. In fase 3 worden de werkprocessen examinerend beoordeeld, voor een deel op school en voor een deel in de praktijk. In fase 3 doe je ook examen in de generieke vakken: Nederlandse taal, Rekenen en Engels. Erkende onderwijsinstelling De kwaliteit van het onderwijs is van cruciaal belang voor een onderwijsinstelling. PROFIT Opleidingen is daarom erg trots op de erkenning die verschillende organisaties hebben verleend aan de opleidingen die wij aanbieden: nrto ministerie logo

De lestijden en -dagen en locaties februari 2019. De eerstvolgende extra verkorte opleidingen starten in de week van 18 februari 2019, op onze locaties in Amstelveen, De Bilt en Zwolle. Ook is het mogelijk in de week van 26 augustus 2019 te starten. De opleidingen kennen per locatie vaste lesdagen en –tijden. Op vaste dagen in de week zijn er de ene week 3 dagdelen onderwijs en de andere week 2 dagdelen. De studenten die de beroepsopleidende leerweg volgen hebben een aanvullend BOL-programma. Dit programma bestaat uit e-learning.

De Bilt/Utrecht: De week met 3 dagdelen: Op maandag les van 12.00 uur tot 18.00 uur. Op vrijdag les van 9.30 tot 12.45 uur. De week met 2 dagdelen: Op maandag les van 12.00 uur tot 18.00 uur. Per half jaar (fase) neem je 6 keer deel aan de bijeenkomst van de beroepsleergroep (BLG). Deze vindt plaats voorafgaand aan de lesdag op maandag en is van 10.00 tot 11.30 uur.

Amstelveen/Amsterdam: De week met 3 dagdelen: Op dinsdag les van 12.30 uur tot 18.45 uur. Op vrijdag les van 9.30 uur tot 12.45 uur. De week met 2 dagdelen: Op dinsdag les van 12.30 uur tot 18.45 uur. Per half jaar (fase) neem je 6 keer deel aan de bijeenkomst van de beroepsleergroep (BLG). Deze vindt plaats voorafgaand aan de lesdag op dinsdag en is van 10.30 tot 12.00 uur.

Zwolle: De week met 3 dagdelen: Op donderdag les van 12.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag les van 9.30 uur tot 12.45 uur. De week met 2 dagdelen: Op donderdag les van 12.00 uur tot 18.00 uur. Per half jaar (fase) neem je 6 keer deel aan de bijeenkomst van de beroepsleergroep (BLG). Deze vindt plaats voorafgaand of aansluitend aan de lesdag op donderdag en is van 10.30 tot 12.00 uur of van 18.15 tot 19.45 uur.

Extra Verkort Voor wie het nog korter wil! PROFIT Opleidingen biedt de mogelijkheid de opleidingen op niveau-4 met een half jaar te verkorten. Je moet dan in het bezit zijn van een diploma MBO-4/HAVO of VWO of relevante werkervaring in het SAW-werkveld kunnen aantonen. Extra Verkort vraagt wel om extra thuisstudie. De opleidingsduur is 12 maanden! De opleidingen en het diploma van PROFIT Opleidingen staan zeer hoog aangeschreven in het werkveld. Het diploma biedt op de arbeidsmarkt grote meerwaarde ten opzichte van het diploma van niet specialistische opleiders.

Overzicht prijzen:

Je betaalt alleen voor de fase waaraan je daadwerkelijk deelneemt. Na afloop van de fase kun je je afmelden voor de volgende fase. Onderstaande prijzen gelden in het geval van het volgen van de opleiding vanaf fase 2, volg je alleen fase 3; check dan de button van 3 naar 4.  

Fase 2:
Opleidingskosten inclusief lesmateriaal en introductieprogramma
€ 2810
In termijnen
5 x € 572
Extra lessen BOL student
€ 75*
Module Verpleegtechnische handelingen                                           € 150**
Fase 3:
Opleidingskosten inclusief lesmateriaal
€ 1910
In termijnen
5 x € 392
Examenkosten Nederlandse taal
€ 75*
Examenkosten Rekenen
€ 75*
Examenkosten Engels
€ 75*

*Deze kosten worden apart in rekening gebracht

**Deze kosten zijn alleen van toepassing voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg en de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Ontvang 5% korting bij betaling van volledige opleidingskosten vooraf € 236

Studiefinanciering:
Voor de MBO-opleiding kun je studiefinanciering ontvangen als je ouder bent dan 18 jaar en je de aanvraag hebt gedaan voor de maand waarin je 30 jaar wordt. Daarnaast geldt dat je een voltijds beroepsopleidende leerweg (BOL) volgt. De BOL opleidingen van PROFIT Opleidingen voldoen aan de criteria beroepsopleidend en voltijds
Levenlanglerenkrediet:
Deze regeling is vanaf 1 augustus 2017 in het MBO ingevoerd en is voor iedereen tot 55 jaar die geen recht heeft op studiefinanciering. Net als bij de studiefinanciering volg je een voltijds beroepsopleidende leerweg (BOL). De BOL opleidingen van PROFIT Opleidingen voldoen aan de criteria beroepsopleidend en voltijds. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op https://www.duo.nl/particulier/levenlanglerenkrediet.jsp
Belastingaftrek:
Iedereen heef recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Tot de studiekosten behoren de kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal. De teruggaaf is afhankelijk van het tarief inkomstenbelasting waartegen jouw inkomen belast is. Kijk voor meer informatie op https://www.belastingdienst.nl
Vergoedingen werkgever/stage-instelling:
Jouw werkgever of stage-instelling kan in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het stagefonds Zorg. Voor vragen over het stagefonds Zorg kun je terecht bij de Servicedesk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), telefoonnummer 088-338 00 00. Ga voor meer informatie naar http://www.stagefondszorg.nl

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt PROFIT Opleidingen gebruik van functionele, analytische, advertentie-, tracking- en andere cookies, zoals beschreven in onze policy. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten