Maart 2019

Nog altijd lopen tekorten in de zorg op en in het onderwijs is het al niet veel beter. Er zijn veel mensen nodig en die hebben ook behoefte aan een goede opleiding. Gelukkig betekent dit dat er ook meer ruimte komt voor onderwijs afgestemd op de behoefte van mensen. Hier strijden wij al jaren voor. Onze trajecten voor zorg, welzijn en onderwijs zijn allemaal verkort en we proberen hierin echt aan te sluiten op de student en tegelijk op het werkveld. Wij maken gebruik van de ervaring die mensen als hebben opgedaan. Zoals een EVC traject dit ook doet. EVC staat voor erkenning verworven competenties. Ervaring is bij ons belangrijk en betekend vaak nog kortere trajecten naar een baan. Leven lang ontwikkelen is dan ook helemaal in ons straatje. Deze maand starten er weer veel nieuwe studenten die hiervoor willen gaan. Er is nog ruimte om je aan te melden en volgende week te starten!

Wij zijn gebruikt als Showcase en je kunt meer lezen over onze werkwijze en keuzes via deze link:

https://levenlangontwikkelen.nl/showcase/profit-niet-de-omstandigheden-maar-iemands-potentie-moet-de-ruimte-krijgen/

Leven lang ontwikkelen is ontstaan omdat de arbeidsmartk verandert. Banen veranderen, de markt is flexibeler en als medewerker moet je zorgen dat je toekomstbestendig bent. Dit doe je door steeds te blijven ontwikkelen. Hierop actie ondernemen was al langer een wens van de MBO raad, dit is nu ook door de politiek opgepakt. De noodzaak van investeren op ontwikkeling van volwassenen is doorgedrongen.

Leven lang ontwikkelen zit gekoppeld aan het leven lang leren krediet. Dit is een manier om lesgeld te kunnen lenen voor iedereen tot 55 jaar. Op deze manier wordt leren gestimuleerd ook door de overheid. Wij zijn  een erkende opleider en je kunt dus ook financiering krijgen om bij ons te komen studeren. Je kunt het krediet aanvragen bij DUO. Door de tekorten in zorg en onderwijs is de baanzekerheid hoog. Daarnaast kunnen ook zorg en onderwijsinstelling onze studenten goed plaatsen door de subsidie praktijkleren. Voor mbo-bbl leerlingen ondersteunt deze regeling bedrijven en organisaties die een stageplek bieden. Deze komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten tijdens de praktijkbegeleiding.

Kortom; studeren is zeker ook voor volwassenen!

Hopelijk tot ziens!

Ruth Koger